Flot og lyst gulv med en professionel gulvafslibning

02 september 2019 Astrid Pedersen
Flot og lyst gulv med en professionel gulvafslibning

Dit gamle trægulv, som er blevet plettet, gråligt og kedeligt i overfladen, kan sagtens blive rigtig flot igen. Det behøver ikke at koste spidsen af en jetjager – og du behøver ikke at være bange for om trægulvet nu også kan tåle behandlingen. Der er tale om en ganske almindelig og yderst skånsom gulvafslibning, som efterlader dit trægulv ensartet og flere toner lysere i overfladen – klar til en efterbehandling.

Hvorfor skal jeg vælge en professionel gulvafslibning?

Hvis du ønsker et pletfrit trægulv, som ikke bærer præg af årevis med daglig slid og mangelfuld vedligeholdelse, kan du vælge at starte forfra med en gulvafslibning. Der er rigtig mange gode grunde til at lade en dygtig og faglært håndværker forestå denne procedure – især når du gerne vil være sikker på, at der ikke opstår skader på gulvet, og at der ikke slibes mere af end allerhøjst nødvendigt. Du vil, med andre ord, kunne opnå det optimale resultat af din gulvafslibning, når du overlader opgaven til en professionel gulvmand.

Hvad sker der under en gulvafslibning

Din gulvmand vil først og fremmest foretage en vurdering af dit gulv og de skader, det har. Er der ikke tale om andet end overfladisk slitage i form af pletter fra spildte væsker, småskrammer og mindre ridser, grålige slidspor fra nedtrådt støv og gulnede plamager fra solfalming, vil han ikke gå så drastisk til værks. I så tilfælde er det ikke nødvendigt at slibe mere end en millimeter af gulvets overflade bort, førend det bliver smukt og jævnt.

Først vil din gulvmand slibe gulvet med groft sandpapir, monteret på en roterende sliberondel. Hernæst vil han skifte til det fine, som pudser træværkets overflade af, så denne bliver glat og ensartet. Og afslutningsvis vil han give gulvet en efterbehandling efter dit eget valg.

Du kan læse mere om gulvbelægning i Frederiksberg på jigulvservice.dk

Flere Nyheder