En smuk tand!

17 maj 2020 Pia Nielsen

En manglende tand kan ødelægge et ellers smukt smil. En tandkrone er en permanent erstatning for den manglende tand – og så ligner den din tand på en prik. Få lavet en professionel tandkrone, https://stjerneklinik.dk/kroner-og-broer/, så du kan bevare dit smukke smil.

Hvad er en tandkrone?

En tandkrone er i princippet en erstatning for en eller flere tænder i form af et naturtro og permanent implantat. En krone erstatter en enkelt tand, mens en såkaldt ‘bro’ er flere sammensatte tandkroner, der erstatter flere tænder. Hver enkelt krone bliver altid lavet præcis til dig, så den matcher dit øvrige tandsæt og farven på dine tænder. Du kan således ikke se forskel på en rigtig tand og en krone eller bro. 

Hvem får kroneimplantater?

Kendte i Hollywood har ofte kridhvide, fejlfrie tænder, der i virkeligheden er én lang række af kroner. Disse kunstige implantater er sat oven på resten af deres egne tænder, og det kan aldrig omgøres, når først tænderne i hele munden er blevet erstattet med kroner på denne måde.  

I Danmark er det ikke særlig ofte, at nogen får erstattet samtlige tænder med kroner. Vi har generelt sunde og hvide tænder i Danmark, og behøver derfor sjældent dette drastiske indgreb. Mere normalt er, at man får udskiftet en enkelt eller få tænder. 

Hvornår er det nødvendigt?

De mest almindelige årsager til at få erstattet en eller flere tænder med kroner eller en bro er, hvis du har mistet en tand. Hvis du har en meget skæv, misfarvet eller skadet synlig tand – for eksempel fortand – eller hvis du har været ude for et uheld, der er gået ud over dine tænder. 

Kroner bliver kun brugt på voksne, når tandsættet er færdigvokset. En krone er et kunstigt implantat, der ikke giver sig, hvis noget vokser ved tandsættet. Kroner kan derfor ikke anvendes til børn. 

Flere Nyheder